برای تولید HFCS، بخشی از مولکولهای گلوکز در شربت با دکستروز بالا بوسیله بوسیله آنزیم ایزومراز به مولکولهای فروکتوز تبدیل میشوند. این شربتها دارای درجه شیرینی بالا بوده و با فراهم کردن فشار اسمزی بالا و کاهش فعالیت آبی منجر به ماندگاری محصولات غذایی و جلوگیری از فاسد شدن زود هنگام آنها می گردد. برخلاف ساکارز در شکر ترکیب قندی در این شربتها طی فراوری تغییر نکرده و ایجاد یک طعم ثابت را تضمین خواهد کرد. با افزایش درصد فروکتوز درصد شرینی شربت افزایش پیدا می کند. این شربتها دارای خاصیت هایگروسکوپی بالایی (جاذب رطوبت) هستند و در صورت کاربرد در شیرینیجات منجر به تاخیر در خشک شدن این محصولات خواهند شد.
انواع مختلفی از شربتهای فروکتوز بر اساس درصد مونوساکاریدهای گلوکز و فروکتوز تولید میشود که HFCS 42 وHFCS 55 دو نوع رایج آنها می باشد. اخیرا شرکت گلوکوزان موفق شده است که نوع جدیدی از این شربتها به نام HFCS 62 را به بازار معرفی کند که با خواص منحصر به فرد خود منجر به قابلیت کاربرد بهتر و بیشتر این شربتها شده است.
برخی از کاربردهای شربتهای فروکتوز
جایگزین شکر و قند معکوس
محصولات نانوایی
غلات صبحانه
شیرینی سازی
بستنی و دسر
مرباها و فیلینگهای میوهای
سس و کچاپ
انواع نوشابه
لسیتین
محصولات لبنی
دونات و رنگهای کارامل
اسنک و چیپس